Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εχει ελπίδα αυτός ο τόπος να πάει μπροστά;

Έχει ελπίδα αυτός ο τόπος να πάει μπροστά,όταν οι πολιτικοί μας είναι μικροί στα μεγάλα και μεγάλοι στα ...μικρά; Αυτό αναρωτιόταν χθες ο Μανόλης Κοττάκης σε άρθρο του στον ΕΤ.
Οι απανταχού Έλληνες της Διασποράς, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη είδαν σε ζωντανή μετάδοση από την ERT WORLD τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, φοβάμαι πως έβγαλαν πικρά συμπεράσματα.

Είδαν τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κ. Καραμανλή, να μιλά για την αναγκαιότητα της παροχής ψήφου στους απόδημους και να χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο ως «τελευταία ευκαιρία» για συναίνεση.

Άκουσαν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο να προειδοποιεί ότι πιθανή καταψήφισή του από την αντιπολίτευση θα αποκλείσει κάθε ευκαιρία για «συναίνεση στο μέλλον».


Παρακολούθησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελο Βενιζέλο να απορρίπτει, για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου, ως .....«αντισυνταγματική» την ψήφο των Ελλήνων ομογενών.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ .....απουσίαζε στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει το πόρισμα της Επιτροπής Στίγκλιτς.
Περίεργη αντίληψη στ’ αλήθεια. Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ....τρέχει στη Χιλή και τις ΗΠΑ διότι θέλει να έχει η Ελλάδα λόγο για τα προβλήματα του κόσμου, αλλά ....αρνείται στους Έλληνες του κόσμου να έχουν λόγο για τα προβλήματα της Ελλάδας...


Έμειναν άφωνοι -υποθέτω- όταν άκουσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Χαλβατζή να τους αρνείται την ψήφο διότι, όπως υποστήριξε, ....«δεν ξέρουν τα προβλήματα» και πως με την ψήφο τους .....«θα αλλάξουν τους συσχετισμούς μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»!

Ώστε έτσι λοιπόν! Οι Έλληνες της Γερμανίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, που είναι καθημερινά κολλημένοι στους δέκτες τους, για να μαθαίνουν τι γίνεται στην πατρίδα, ....«δεν ξέρουν»
!

Αυτά είδαν οι Έλληνες της Διασποράς. Διαπίστωσαν, όμως, και κάτι άλλο: Ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αντιμετώπισαν με αδιαφορία το εθνικό θέμα της ψήφου, έβαλαν τις φωνές με όλη τους τη δύναμη όταν ο κ. Καρατζαφέρης ....τόλμησε να χαρακτηρίσει τον κ. Παπανδρέου «ομογενή» επειδή μεγάλωσε στο εξωτερικό (για να υποστηρίξει ότι έπρεπε να ήταν παρών στην ψηφοφορία).

Η αποστροφή του αυτή χαρακτηρίστηκε ....«ύβρις»... και προκάλεσε «θύελλα». (Από πότε ο Έλληνας της Διασποράς αποτελεί μίασμα και ...ύβρις;)

Ο κ. Βενιζέλος (υποστηρίζοντας τον Γιώργο!) του ζήτησε να ...ανακαλέσει, ο κ. Αλαβάνος βρήκε την ευκαιρία να κάνει φθηνό ....«παπανδρεϊκό» άνοιγμα καταγγέλλοντας τον κ. Καρατζαφέρη και τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ.
Ο «οικουμενικός»κ. Σιούφας έσπευσε να διαγράψει τις φράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ από τα πρακτικά μη τυχόν και στενοχωρηθεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειωτέον έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του «ομογενή» και «μετανάστη» σε ....ομιλίες του στο εξωτερικό (....).

Αυτή ήταν, δυστυχώς, η εικόνα των βουλευτών την περασμένη Πέμπτη: μικροί στα μεγάλα (ψήφος) και μεγάλοι στα μικρά (αντιδικίες).


Το μόνο που δεν είδαν οι Έλληνες της Διασποράς είναι όσα γίνονταν στους διαδρόμους της Βουλής εκείνη την ημέρα. Τα αντιπολιτευτικά καραγκιοζιλίκια για την υπόθεση Παυλίδη. Ευτυχώς ίσως. Αρκετά τους πίκρανε η πατρίδα εκείνη την Πέμπτη !

Πηγή: politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: