Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τελικά με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα πλήξουμε!

Στην αρχή το περάσαμε για αστείο, αλλά «αυτοί» μιλάνε σοβαρά! Θα δίνουν κάρτες διαδρομών με την απόσυρση του αυτοκινήτου!

Στην αρχή το περάσαμε για αστείο, ή ενδεχομένως για ύπουλο πολιτικό χτύπημα. Η εξέλιξη όμως αποδεικνύει ότι το εννοούν και ετοιμάζεται η νέα ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, αντί για 1.000 ευρώ στην απόσυρση του αυτοκινήτου, να δίνει κάρτες απεριορίστων διαδρομών με λωφορεία και 500 ευρώ!. Αλήθεια, το ίδιο θα ισχύσει – ας πούμε – και για τον κάτοικο της Φλώρινας; Θα πάρουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών λεωφορείων και… 500 ευρώ; Είμαστε με τα καλά μας και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτή την... >κουβέντα στα σοβαρά ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα αντίληψης; Βασικό ζητούμενο ελάχιστης αντίληψης η κατανόηση του θέματος ότι όλη η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα μόνο…(www.newsblog.gr)

Τελικά είχε δίκιο ο Λαζόπουλος...


... όταν έλεγε ότι με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα πλήξουμε!

Αλλαγή στροφής λοιπόν στο θέμα επιλογής νέων Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία! Το ρεπορτάζ από τα ΝΕΑ είναι χαρακτηριστικό:

Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε εσωτερικό αγκάθι του ΠΑΣΟΚ τείνει να μετατραπεί η πρωτοποριακή διαδικασία πλήρωσης των θέσεων των γενικών γραμματέων των υπουργείων και περιφερειών, καθώς οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για κάλυψή τους από τον κομματικό πυρήνα. Παράληλα οι υπουργοί καλούνται να... διεκπεραιώσουν μόνοι τους μεγάλο όγκο δουλειάς, αφού η διαδικασία αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί και τα πρώτα ονόματα των προκριθέντων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες θέσεις γενικών γραμματέων θα καλυφθούν είτε στα τέλη της εβδομάδας είτε μετά την 28η Οκτωβρίου ώστε να αναλάβουν καθήκοντα από αρχές Νοεμβρίου...


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ιπποκράτους, από το 90% των υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών σε όλη τη χώρα (Νομαρχιακές, σωματεία) έχουν κατατεθεί μέσω Διαδικτύου αιτήσεις για τις θέσεις των γενικών γραμματέων. Παράλληλα μερίδα αυτών αξιώνει, «ακόμη και με εκβιαστικές διαθέσεις», να επιλεγεί σε μία από τις 88 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Είναι γεγονός ότι καθημερινώς σχηματίζουν ουρές ακόμη και έξω από τα πολιτικά γραφεία βουλευτών υποψήφιοι κομματικοί, οι οποίοι ουσιαστικά απαιτούν διορισμό στις υψηλόβαθμες θέσεις...

Ακόμη και μέλη της κυβέρνησης εμφανίζονται στριμωγμένα από τις αξιώσεις των κομματικών, αφού γνωρίζουν καλά ότι σε περίπτωση που απορρίψουν τις αιτήσεις τους, θα χρεωθούν προσωπικά το πολιτικό κόστος. Φοβούνται «αγριότητες» Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που σε καθημερινή βάση υφίσταται πιέσεις από κομματικούς υποψηφίους φοβάται ακόμη και «αγριότητες» που ενδεχομένως θα εκδηλωθούν από «κομμένους και αδικημένους», οι οποίοι- όπως εκτιμά- το επόμενο διάστημα «θα ζητήσουν να πάρουν την εκδίκησή τους από το ΠΑΣΟΚ». Άλλο στέλεχος, σκιαγραφώντας το προφίλ των υποψηφίων μιλάει για στελέχη μεταξύ 45 - 55 ετών που έχουν επενδύσει πολλά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό επειδή θεωρούν ότι είναι τα καταλληλότερα πρόσωπα για να στελεχώσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

«Ήταν λάθος» Βεβαίως, στην Ιπποκράτους ορισμένοι θυμίζουν ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα καλυφθούν περίπου 10.000 θέσεις διευθυντικών στελεχών και γι΄ αυτό διαπιστώνουν ότι είναι λανθασμένη η συγκεκριμένη διαδικασία καθώς- όπως αναφέρουν- «θα μπορούσαν όλοι να ικανοποιηθούν κατά κάποιο τρόπο χωρίς παρατράγουδα». Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι ήταν λάθος η προκήρυξη των θέσεων των γενικών γραμματέων, διότι τα πρόσωπα που επιλέγονται αποτελούν μαζί με τον υπουργό την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και χαράσσουν τη γραμμή, «άρα θα έπρεπε να είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού».

http://fimotro.blogspot.com/2009/10/blog-post_7421.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: