Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία. Κάναμε θυσίες, αλλά στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας

samaras1111111
Στη… σκιά της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε για την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας πως τα θετικά αποτελέσματα της χώρας μας βγάζουν πιο ενωμένη ολόκληρη την ΕΕ.

«Η Ευρώπη βγήκε πιο ενωμένη από ποτέ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Μουσείο της Ακρόπολης προς του Ευρωπαίους υπουργούς των Οικονομικών.
Όπως είπε η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά τόνισε η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει.
«Μετατρέψαμε μια οδυνηρή κρίση σε ευκαιρία, μια δοκιμασία σε εφαλτήριο ανάπτυξης και στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας» είπε και πρόσθεσε ότι έχουμε προβλήματα αλλά γινόμαστε δυνατότεροι και μαθαίνουμε από τα λάθη μας
«Οι Ελληνες έδειξαν τη διαφορά απέναντι στα στερεότυπα που ήταν εναντίον μας. Κάναμε μεγάλες θυσίες, υποφέραμε πολλά, και εξακολουθούμε να υποφέρουμε. Οι εταίροι μας βοήθησαν πραγματικά με πράξεις», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως υπήρξε βοήθεια και από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Πρωθυπουργός έκανε μακρά αναφορά στα ιστορικά μνημεία που περιβάλλουν το χώρο του Μουσείου και επανέλαβε το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως “Ένας βάρβαρος, ο Λόρδος Έλγιν ξερίζωσε μάρμαρα από την Ακρόπολη. Από τότε η χώρα μου προσπαθεί να φέρει πίσω τα μάρμαρα, τα οποία εξακολουθούν να λείπουν από τις καρδιές μας”.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ηρωική πράξη του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα όταν κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη λέγοντας πως ό,τι και αν έκαναν οι Έλληνες στο διάβα της Ιστορίας, ακόμη και όταν πολεμούσαν μεταξύ τους πάντα προστάτευαν την Ακρόπολη.   http://ysterografa.gr

Δείτε το βίντεο από την ομιλία Σαμαρά:
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: