Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Εκφυλισμός του πολιτεύματος

Ημέρα με την ημέρα η κυβέρνηση διολισθαίνει σε ένα καθεστώς τύπου… δημοκρατικής δικτατορίας σαν κι αυτή που έχει επιβάλει ο Ερντογάν στην Τουρκία. Δεν υπάρχει ημέρα που να μη συμβαίνει κάτι το οποίο δείχνει ότι η αριστερά δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα εκτός κι αν αναφερόμαστε στους ομοφυλόφιλους. Εκεί ξεσηκώνονται και οι πέτρες για να χτυπήσουν τους «ομοφοβικούς».
Δειλά - δειλά το καθεστώς του Τσίπρα και της παρέας του ξεκίνησε από τότε που όποιος τολμούσε να κρίνει τον «οικονομικό ολετήρα» που μας μόστραρε σαν υπουργό Οικονομικών ήταν εχθρός κι έμπαινε στο στόχαστρο.
Μέχρι και κάτι ανεκδιήγητες... «αραχνιασμένες» της γραμματείας ισότητας θίχτηκαν με την Άντζελα Δημητρίου και τη διαφήμιση του Τζάμπο ή με το τραγούδι ενός ράπερ που μιλούσε για Βουλγάρες. Οι Συριζαίες εξοργίστηκαν γιατί λέει προωθεί την πορνεία.
Για τα τηλεοπτικά κανάλια τα ξέρετε. Όποιος τολμούσε να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως έμπαινε στα μαύρα κατάστιχα. Ο Πρετεντέρης, ο Παπαπαναγιώτου, ο Παπαδημητρίου, ο Πορτοσάλτε ή όποιος άλλος τολμούσε να γράψει ή να πει κάτι για την… εθνοσωτήριο αριστερά αμέσως γινόταν σάκος του μποξ.
Τολμούσες να πεις τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες; Ήσουν φασίστας και ακροδεξιός. Μέχρι και τον Μητροπολίτη Χίου πλάκωσαν οι Συριζαίοι γιατί είπε την… κακιά λέξη και δεν ήταν πολιτικώς ορθό για τους Συριζαίους να μιλάς για λαθρομετανάστες. Ζήτησαν μέχρι και την αποπομπή του αδιαφορώντας για το αν έχει κάνει έργο για τον τόπο του ή αν στην πολύπαθη Χίο βοήθησε όσο κανείς χιλιάδες πρόσφυγες. Αρκούσε στους Συριζαίους ότι είπε τη λέξη λαθρομετανάστες για να γίνει εχθρός τους.
Τόλμησαν οι δημοσιογράφοι να απευθύνουν ερωτήματα για την υπόθεση της Αίγινας; Ολόκληρη κυβέρνηση που έχει
λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα εξέδωσε non paper καταγγέλλοντας θεούς και δαίμονες. Εμ τι νόμιζαν οι… άθλιοι δημοσιογράφοι; Θα τα βάλουν με το καθεστώς; Με τον σύζυγο της Τασίας που λιάζεται; Με την παρέα της Αίγινας με αρχηγό τον «φραπεδιάρη» μπάρμπα Αλέκο;
Υπάρχουν βεβαίως και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εθελοντικά, κάποια καλοπληρωμένα, που επανεμφανίστηκαν στα social media. Βρίζουν όποιον ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, στηρίζουν ανύπαρκτους υπουργούς, καταγγέλλουν, καταδικάζουν, στοχοποιούν.
Το τελευταίο το κάνει κι επίσημα η «Χρυσή… Αυγή», η κομματική φυλλάδα που ξέρει που πρέπει να χτυπήσει και σε ποιους πρέπει να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Είναι βεβαίως και όλοι οι υπουργοί οι οποίοι λένε ψέματα, εξοργίζονται με όποιον τους πάει κόντρα, στήνουν μια εικονική πραγματικότητα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί από κανέναν. Μέχρι και τις ερωτήσεις που πρέπει να υποβάλουν οι δημοσιογράφοι σε μια συνέντευξη, θέλουν να δίνουν. Και βεβαίως, αυτοί που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους κι έγιναν γνωστοί από τα «βοθροκάναλα» του Πολάκη τώρα βγαίνουν στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ κι όταν βγαίνουν στην ιδιωτική τηλεόραση εξεγείρονται μόλις πας να τους κάνεις μια δύσκολη ερώτηση.
Ο κόκκινος φασισμός, η έλλειψη δημοκρατίας, η απουσία στήριξης από την κυβέρνηση της ελευθερίας του τύπου, είναι σημάδια εκφυλισμού του πολιτεύματος. Είναι προσπάθεια αλλοίωσης της έστω και κουτσής δημοκρατίας που έχουμε και που σίγουρα είναι καλύτερη απ’ αυτήν που ονειρεύονται οι οπαδοί του Μαδούρο. Άραγε τι άλλο θα δούμε; Τον ακομβίωτο στρατηγό να βγάζει τον στρατό στο δρόμο;
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο μαύρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την εύκολη λύση της αυστηροποίησης των ενεργειών του και ταυτόχρονα τη στοχοποίηση της αντίθετης άποψης. Κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

antinews

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: