Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λέσβος είναι μόνο η αρχή...

Του Χρήστου Κονταρίδη*
Από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα καίγεται η Λέσβος εξαιτίας της εξέγερσης των μεταναστών που βρίσκονται στο hot spot του νησιού. Οι συμπλοκές εξελίχθησαν ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς, πρωτοφανούς αγριότητας με αποτέλεσμα να γίνει εμπρησμός στις εγκαταστάσεις και το 70% αυτών να καταστραφούν. Όποιος έχει "πέσει από τα σύννεφα" μάλλον δεν πατούσε ποτέ στη γη, καθώς αυτή η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο που έγινε το 2015 και έως τις αρχές του 2016, μαθηματικά οδηγεί σε αυτή την εξέγερση και σε άλλα γεγονότα που η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια.
Μέχρι λίγους μήνες πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ανθρωπιστική κρίση που οφείλεται στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία, χωρίς να αναφέρεται πουθενά πως, μόνο το 20% των προσφυγικών ροών είναι Σύριοι πρόσφυγες, που βάση του διεθνούς δικαίου δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή είναι , ίσως, και η αφορμή που χρησιμοποιούν οι εταίροι μας και έχουν κλείσει τα σύνορά τους εδώ και μήνες, ότι δηλαδή κανείς πέρα από τους Σύριους και κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες μεταναστών δεν έχουν δικαίωμα να εγκατασταθούν στην Ευρώπη.
Η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και μαζί της καταρρέει και η Ελλάδα, που παρατηρεί αμήχανα να εξελίσσονται εμπρησμοί και την Πολιτεία να κοιτά αδύναμη να αντιδράσει. Τα κονδύλια που αφειδώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει , τα διαχειρίζονται ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης και σκοπού, την ώρα που ο ελληνικός λαός, αν και επιθυμεί δεν μπορεί να στηρίξει το μεταναστευτικό ρεύμα.
Η Λέσβος είναι μόνο η αρχή, γιατί ο τρόπος που διαχειρίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το εθνικό αυτό πρόβλημα, έγινε με τρόπο μόνο να ικανοποιηθεί το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι που στη Λέσβο πριν από πέντε μήνες, διαδήλωναν υπέρ των μεταναστών και κατέκριναν τη στάση της Αστυνομίας, προχθες είχαν στοιχιστεί πίσω από την Αστυνομία για να μην περάσουν οι Αφρικανοί και οι Αφγανοί στο εσωτερικό του νησιού.
Σε αυτή την παράλογη εξίσωση η αποκατάσταση και, όσο γίνεται τήρηση της τάξης πέφτει πάλι στα χέρια της Αστυνομίας και κυρίως των ειδικών δυνάμεων. Των δυνάμεων και κυρίως της ΥΑΤ, που το πρόγραμμα της κυβέρνησης είχε στόχο την κατάργησή τους, που δεν ευοδώθηκε γιατί τους χρειάζεται απεγνωσμένα, και την αποδυνάμωσή τους , την οποία μεθοδευμένα πέτυχε.
 Η αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και της γενικότερης πολιτικής του δυστυχώς, έχει στηριχθεί στην ουτοπία στην οποία αρέσκονταν οι νυν βουλευτές και υπουργοί, προσπαθώντας να λένε σε όλους ναι, αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα. Η ανάληψη της εξουσίας έδειξε όμως στους κυβερνώντες, και κυρίως στον ελληνικό λαό για άλλη μια φορά, πως τα λόγια είναι πολύ πιο εύκολα από τις πράξεις, στις οποίες οι αριστεροί δεν μας έχουν συνηθίσει.
(*) Ο Χρήστος Κονταρίδης  είναι Αντιστράτηγος  ε.α. της Αστυνομίας - Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Β´ Αθηνας



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: