Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Η Τουρκία παραλίγο να ορίσει το νέο αφεντικό του Πενταγώνου ή τον ΣΕΑ!

Αμαύρωσε την ιστορία τόσων δεκαετιών, την πορεία που κατέγραψε στον αμερικανικό Στρατό ο αντιστράτηγος Μαικλ Φλιν, πρόσωπο του στενού πυρήνα των συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ στα θέματα εθνικής ασφαλείας, καθώς όπως προκύπτει από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ιστοχώρου http://dailycaller.com/ με υπογραφή του δημοσιογράφου Τσακ Ρος, έχει σκοτεινούς διαδρόμους που τον συνδέουν με το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο αρκεί για να τεθεί εκτός κάθε δημόσιας θέσης στην κυβέρνηση Τραμπ.
Ως πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου, της DIA (Defense Intelligence Agency), ο Φλιν που εμφανιζόταν ως εκ των βασικότερων υποψηφίων είτε για τη θέση του υπουργού Άμυνας είτε για αυτή του συμβούλου εθνικής ασφαλείας (ΣΕΑ), προσελήφθη ως λομπίστας από μια ολλανδική εταιρία η οποία έχει σχέσεις με τον Ερντογάν, ονόματι Inovo BV, καθώς όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι για να αγοράσουν επιρροή στους διαδρόμους εξουσίας της Ουάσιγκτον, πληρώνουν αδρά, εμφανώς ή συγκεκαλυμμένα.
Τίθεται σαφές θέμα ηθικής ακεραιότητας του στρατηγού τον οποίο και οφείλει να απομακρύνει ο Ντόναλντ Τραμπ εάν επιθυμεί να αποφύγει ένα μεγάλο σκάνδαλο ακόμα και με ποινικές προεκτάσεις. Διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πλην της ιδιοτέλειας να ερμηνευτούν οι τόσο άκομψες διπλωματικά διατυπώσεις του Φλιν στην επιθεώρηση «The Hill» όπου ο αθεόφοβος, απλά ζητούσε από τη «μόνη υπερδύναμη» να προσαρμόσει όλη της την εξωτερική πολιτική γύρω από την Τουρκία του ισλαμοφασίστα ηγέτη της!
Ζητούσε από τις ΗΠΑ να δουν τον κόσμο με τα μάτια της Τουρκίας, ακόμα και να εκδώσει χωρίς πολύ σκέψη τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Άγκυρα, για τον οποίο αποφαινόταν, ωσάν να τον όρισε κανείς να αντικαταστήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ως «σκοτεινό ιμάμη» και εξτρεμιστή ισλαμιστή! Ως επίλεκτο μέλος της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών, δεν μπορεί να
άκουσε μόνο όσα επιλέγει και διαφημίζει το καθεστώς Ερντογάν και όχι και τα υπόλοιπα που θέλουν τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Γκιουλέν!
Εκτός κι αν βρήκε τον τρόπο και τη χρονική στιγμή να λύσει αναδρομικά τους λογαριασμούς του με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA: Central Intelligence Agency), καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων – 17 τον αριθμό αν δεν μας απατά η μνήμη μας – υπηρεσιών της κοινότητας πληροφοριών (intelligence community) των ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται εμπλέκοντας αφενός το αμερικανικό εθνικό συμφέρον τόσο απροκάλυπτα και αφετέρου εξυπηρετώντας ιδιοτελή συμφέροντα.
Τέτοια κατάντια σε ένα επίλεκτο μέλος των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς, όταν υποτίθεται ότι η νούμερο ένα αρχή που διαφημίζουν οι ίδιοι είναι η ηθική ακεραιότητα. Ο τύπος αυτός, πολύ απλά, πρέπει να απομακρυνθεί ως επικίνδυνος για το αμερικανικό εθνικό συμφέρον από τη νέα κυβέρνηση, ενώ ο ύπουλος τρόπος που πήγε να εμπλέξει σε περιπέτειες τις ΗΠΑ πρέπει να τύχει και ποινικής διερεύνησης.
Ο στρατηγός Φλιν, τον Οκτώβριο του 2014 ίδρυσε την «Flynn Intel Group», με τη μεσαία λέξη να παραπέμπει στη θητεία του στρατηγού στη DIA, η οποία τον επηρέασε τόσο πολύ – ακόμα και την ηθική του υπόσταση έπληξε όπως φαίνεται – με αποτέλεσμα να ξεχάσει τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε στις στρατιωτικές σχολές και τα πανεπιστήμια που τον έστειλαν τα χρήματα του Αμερικανού φορολογούμενου.
Αυτή την εταιρία που ίδρυσε ο Φλιν στρατολόγησαν οι Τούρκοι μέσω της ολλανδικής, για να κάνουν λόμπινγκ στο Κογκρέσο… Σε μια ακόμα «σατανική σύμπτωση», την εταιρία Inovo BV ίδρυσε Τούρκος επιχειρηματίας, ο Εκίμ Αλπτεκίν, εκλεκτός του συστήματος Ερντογάν, το 2005 και θυγατρική την Inovo Turkije.
Ο επιχειρηματίας κατέχει κορυφαία θέση στο Τουρκικό Συμβούλιο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Turkish Foreign Economic Relations Board), τα μέλη του οποίου ορίζονται από τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και την Εθνοσυνέλευση… Διόλου περίεργο που σε ανάρτησή του στο Twitter παρομοίασε τον Φετουλαχ Γκιουλέν με τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ο απίστευτος στρατηγός όμως, έχει κάνει και άλλο «φάουλ» το οποίο είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και πιθανότατα τον εμπλέκει και με την αμερικανική νομοθεσία. Στην ανακοίνωση του Κογκρέσου που αναφέρει τις εταιρίες που εμπλέκονται σε λόμπινγκ στο Κογκρέσο, αναφέρεται η Inovo BV του Τούρκου επιχειρηματία (ο οποίος για τους δικούς του λόγους δεν αναφέρει στο βιογραφικό του αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα) όχι όμως και η εταιρία που ίδρυσε ο Φλιν η οποία εισπράττει κανονικότατα για τις υπηρεσίες που προσφέρει!
Δηλαδή, για να το πούμε με απλά λόγια, η δημοσιογραφική ακεραιότητα απέτρεψε την Τουρκία από το να σημειώσει μια τεράστια νίκη, ορίζοντας με υπόγειες διαδρομές είτε το νέο αφεντικό του Πενταγώνου είτε τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών!
defence-point.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: