Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σώστε μας από τους εαυτούς μας…

13227471_10209153813820283_35053509384252822_o
Θυμάμαι συζητήσεις εκείνες τις μέρες, βδομάδες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Ακόμα και αυτές με φίλους, οι οποίοι παρότι μεσήλικες τώρα, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το συναισθηματικό σοκ του πως πρωτοφιλήθηκαν με την πρώτη τους αγάπη εκεί (με σπίτι στα βόρεια προάστια τώρα), «στην πορεία της ΕΦΕΕ» και από τότε «μετεβλήθη εντός τους και ο ρυθμός του κόσμου» που λέει ο ποιητής. Ανθρώπους των οποίων «δεν πήγαινε το χέρι» (μα καλά πόσο χάλια τα έκανε η «δεξιά» και «ο αστικός κόσμος» στον ιδεολογικό τομέα όλα αυτά τα χρόνια πριν την κρίση…) και οι οποίοι μέσα στα σπίτια στο πολυτελές διαμέρισμα μπροστά από την τηλεόραση με οθόνη των 55 ιντσών με ρωτούσαν τη γνωστή ερώτηση παγίδα: «Γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι; Γιατί να μην τους δοκιμάσουμε; Στο κάτω κάτω οι προηγούμενοι κατέστρεψαν τη χώρα, όχι αυτοί» Τη στιγμή που προσπαθούσα να τους δώσω να καταλάβουν ότι ακόμα και ο Ντόναλντ Ντακ και οι Μικροί Εξερευνητές θα απάρτιζαν καλύτερο κυβερνητικό επιτελείο από αυτό τον επικίνδυνο εσμό σαλτιμπάγκων που τότε «επέλαυνε».
Τώρα, μαθαίνω πως ο ίδιος άνθρωπος συνάντησε λέει σε εκδήλωση στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης και τα ρωτούσε «εσείς φταίτε για αυτό που μας βρήκε. Γιατί τους αφήσατε να μας καβαλήσουν; Γιατί δε μας προστατέψατε;» Εννοώντας προφανώς ότι πάλι φταίει η κακιά η ακατονόμαστη παράταξη, την οποία όμως «δεν πήγαινε το χέρι του» να ψηφίσει, και η οποία συμπερασματικά, όφειλε προφανώς να τον προστατέψει από τον… εαυτό του!!!
Διότι με τα δικά του τα χεράκια ο συγκεκριμένος άνθρωπος (αστός μέχρι τα μπούνια και τα… «αιφόνια») και όλοι αυτοί οι μετανιωμένοι, πλούσιοι και φτωχοί μας έφεραν το θηρίο μέσα στο σπίτι μας και τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Βλέπετε οι… άλλοι, όταν τους έκοψαν τα επιδόματα «καυσόξυλων» και «έγκαιρης προσέλευσης» έκαψαν τη μισή Αθήνα για κολατσιό. Τούτοι εδώ και εμείς, όλοι μας βλέπετε, εεε… ναι, «κοιτάμε τη δουλειά μας».
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ όλοι (μα ΟΛΟΙ) συμφωνούμε ότι
«δεν πάει άλλο», και ότι ο ασθενής-Ελλάδα βαδίζει προς ανήκεστη και μη ανατρέψιμη βλάβη, και ενώ απέχουμε επισήμως χάρη και στο colpo-grosso των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, δυόμιση, ναι, συνειδητοποιήστε το, δυόμισι χρόνια από τις επόμενες εκλογές, και ενώ από τον Κυρίτση μέχρι και το τελευταίο παιδάριο μας διαμηνύουν στην ουσία ότι δε μας λογαριάζουν και θα μας ξεκοκαλίσουν, θα μας «τελειώσουν» (προς το παρόν… νομότυπα) για να βολέψουν τα ρουσφέτια τους, εν τούτοις, έχουν ήδη αρχίσει οι γκρίνιες μεν και οι διαμαρτυρίες κάποιων αστών με ένταση μεν, αλλά εναντίον του… αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο οποίος ήδη κατηγορείται για πολλά από μια περίεργη συμμαχία μεμψίμοιρων γκρινιάρηδων που αποτελείται από κάποιες υπομοναδιαίες φράξιες του αστικού χώρου (όσο και εάν τους συμπαθώ διότι λένε πολλά σωστά), επαναλαμβανόμενους comme-il-faut κήρυκες που εκπέμπουν από ταμπλέτες από τα ορεινά του Κολωνακίου, και κάποιες αυτάρεσκες λεξίλαγνες πικραμένες κενολόγες περσόνες του διαδικτύου.
Μιλάμε δηλαδή και για ευκατάστατους αλλά και για απελπισμένους στα χαρακώματα επαγγελματίες, εργαζόμενους ή μη κυρίως του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν τους τελευταίους μήνες συστήσει μια φαρισαϊκή συμμαχία η οποία ενώ ξέρει ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται» εν τούτοις, εκεί, επιμένουν για μια αυτοϊκανοποίηση της στιγμής «εδώ και τώρα» να υποχρεωθεί ο επερχόμενος κατά τα φαινόμενα πρωθυπουργός να αυτοχειριαστεί, να διασπάσει την παράταξή του, να πέσει σε ποσοστά σαν του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ (μη σας πω και μικρότερα) για να κάνει τα χατίρια της κάθε περσόνας και μικρο-ομάδας του διαδικτύου. Και η χώρα στα τάρταρα.
Και από την άλλη, αφήνουν συστηματικά στο απυρόβλητο τον χειρότερο των χειρότερων που ήδη κυβερνά όπως κυβερνά και δεν υπάρχει μεταπολιτευτικό ψέμα που δεν έχει πει ή ατιμία που δεν έχει διαπράξει, από αυτά που «μας έφεραν ως εδώ» όπως τα έλεγαν οι οπαδοί του το 2015. Έναν άνθρωπο που είναι ίδιος μεν αλλά τόσο χειρότερος από οποιοδήποτε προηγούμενο που τον κάνει να φαίνεται διαφορετικός στην ιδιαιτερότητα της μεταπολιτευτικής παθογένειας του.
Και ξέρετε, όπως το σκέπτομαι, μάλλον η παθογένεια δεν έχει στόχο το Μητσοτάκη. Έχω την υποψία ότι η «κρίση» ενώ έβγαλε στη φόρα όλα τα άσχημα και νοσηρά χαρακτηριστικά του «λαού» και του «πολιτικού συστήματος», ταυτόχρονα κατέδειξε και το βάθος της μικρότητας και της ποταπότητας της λεγόμενης «αστικής τάξης». Η οποία διαχωρίστηκε στους «μικρούς» οι οποίοι είτε μέσα στην παντελή έλλειψη παιδείας και πολιτικού αισθητηρίου, είτε μέσα στην απόγνωσή τους ψηφίσαν εν πολλοίς τον επερχόμενο δήμιο τους (και όχι εντελώς αδικαιολόγητα ίσως, τον ΕΝΦΙΑ άλλος τον δημιούργησε), καθώς και την «ηγεσία της». Η οποία τους εγκατέλειψε κυνικότατα και είτε συναγελάζεται και κατεξευτελίζεται με την κυβέρνηση, είτε παραμένει απαθής με τις καταθέσεις εκτός Ελλάδος, φοβούμενη προφανώς το τι θα γίνει έτσι και απελευθερωθούν δυνάμεις και ενταθεί ο ανταγωνισμός στην οικονομία και χάσουν τον κρατικοδίαιτο «λουφέ».
Ταυτόχρονα, όλος αυτός ο αχταρμάς στο επίπεδο της «βάσης» κυριαρχείται από φαινόμενα παρτακισμού, φιλαυτίας και ψευδαισθήσεων μεγαλείου των λίγων εκατοντάδων «like» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι φτάσαμε στο τραγελαφικό σημείο όπου οι Συριζαίοι, ενώ «επέλαυναν» προς την εξουσία, έβριζαν σκαιότατα «τους προηγούμενους», οι συγκεκριμένοι λιμοκοντόροι με το που το ευρύτερο αστικό μέτωπο ανέπνευσε δημοσκοπικά (όσο και εάν, ποτάμια ακόμα και Φώφες, δυστυχώς για τώρα, κατακρημνίζονται) βρίζουν τους… επόμενους πριν ΚΑΝ …κυβερνήσουν!!! Δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι διαμοιράζουν ιμάτια και διαμορφώνουν ατζέντες μιας «επόμενης μέρας» η οποία ακόμα δεν ήρθε, και σύμφωνα με ορισμένους από αυτούς μπορεί να αργήσει να έρθει διότι ο Τσίπρας είναι «χαρισματικός», «πυρηνικό επικοινωνιακό όπλο» και άλλα ευτράπελα.
Οπότε, αγαπητοί «φίλοι και σύμμαχοι», μια παράκληση: Κρύψτε τα σημειωματάρια και τις ατζέντες και πιάστε δουλειά στα χαρακώματα με Π-Ρ-Ο-Τ-Α_Σ_Ε_Ι_Σ. Αλλιώς γίνεστε νεροκουβαλητές και πέμπτη φάλαγγα του κοινού εχθρού. Εκτός και αν δε σας νοιάζει, κάτι έχει αλλάξει και δεν το γνωρίζουμε, οπότε θα ήταν καλό να το μάθουμε, για να ξέρουμε όλοι που βαδίζουμε.
Αλλιώς, κάποιος πρώτα να μας σώσει από τους εαυτούς μας.
ΚΚ2


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: