Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι δεξιές αυταπάτες και ο καλύτερος υπάλληλος της τρόικας




Η παρουσία χθες του πρωθυπουργού στην τηλεόραση live, μετά από πολύ καιρό, σφράγισε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αυτό που εμείς εδώ στο Antinews γράφουμε από βδομάδες. Ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αγαπημένο παιδί της τρόικας. Ακόμη και ο Σόιμπλε που δε χωνεύει ούτε τον… σκύλο του, θα πρέπει να έχει ανάψει λαμπάδα ίσα με το μπόι του Αλέξη γιατί βρέθηκε στο δρόμο του αυτό το άγιο μνημονιακό παιδί και κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που απαιτεί ο ίδιος.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τη συνέντευξη για να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος είναι ο «κολοφώνας» της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα. Κι ότι αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας οι δανειστές θα έπρεπε να τον εφεύρουν γιατί ούτε ο καλύτερος… νεοφιλελές δεν είναι σαν κι αυτόν. Τα δείγματα γραφής ο πρωθυπουργός τα έδειξε τον Ιούλιο του 2015 όταν πήγε και επί 17 ώρες προσκυνούσε τους δανειστές σ’ εκείνη την περίφημη πολύωρη διαπραγμάτευση. Εκείνη την ημέρα γύρισε σελίδα και από τότε υπογράφει και τις χαρτοπετσέτες.
Του ζητάνε πέντε κι αυτός κάνει δέκα. Του λένε να βγάλει πλεόνασμα 3,5% κι αυτός βάζει περισσότερους φόρους τσακίζοντας την αγορά για να βγάλει πλεόνασμα 4,2%. Του λένε να πουλήσει δημόσια περιουσία κι αυτός είναι ικανός να πουλήσει και το Μαξίμου.
Δεν το λέμε με… αντιμνημονιακή διάθεση, δεν θα γίνουμε εμείς αντιμνημονιακοί και ο Τσίπρας μνημονιακός. Το λέμε αφενός για να πούμε στον κόσμο ότι ο πρωθυπουργός τον φτύνει κατάμουτρα και τον κοροϊδεύει ασύστολα όταν μιλά για διαπραγμάτευση και για αριστερό success story. Και αφετέρου για να δείξουμε σε ορισμένους που πιστεύουν ότι στην Ευρώπη έχουν «τελειώσει» τον Τσίπρα και είναι θέμα χρόνου οι εκλογές, ότι κάνουν λάθος.
Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να μείνει στο Μαξίμου για πολύ καιρό ακόμη και αυτό θα πρέπει να
το καταλάβουν πολλοί στη Νέα Δημοκρατία και να μην περιμένουν να πέσει σαν σάπιο μήλο. Για να τον ρίξουν πρέπει να πείσουν τον κόσμο ότι είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι στην κυβέρνηση και επικίνδυνοι για τη χώρα. Να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα του πολίτη και να τον κινητοποιήσουν, να αντιδράσει, να… απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση της αριστεράς.
Ο Τσίπρας, το δήλωσε κιόλας, θα υπογράψει όλα τα σκληρά μέτρα παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει καμιά συμφωνία για το χρέος. Ουσιαστικά προανήγγειλε ψήφιση στη Βουλή κατά τα μέσα Μαΐου παρ’ ότι στο Γιούρογκρουπ της 22ας Μαΐου πιθανότατα να μην υπάρξει συμφωνία για το χρέος. Και πιθανότατα να υπάρξει συζήτηση μετά τις γερμανικές εκλογές. Θα πάρει δηλαδή σκληρά μέτρα σε αντίθεση με το σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές συνθήκες (όπως έλεγε και ο ίδιος) προληπτικά αλλά δεν θα κερδίσει το μεγάλο στοίχημα.
Θα συνεχίσει να κυβερνά τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2018 και ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι θα κάνουν το σταυρό τους να μη φύγει, όπως ο Τσίπρας έκανε το σταυρό του για το πλεόνασμα.
Ας πάψουν, λοιπόν, να έχουν αυταπάτες κάποιοι ότι ο Τσίπρας έγινε αποδιοπομπαίος τράγος των δανειστών και ότι είναι θέμα χρόνου να τον στείλουν στην ανυπαρξία της αριστεράς. Που θα ξαναβρούν τέτοιον «φίλο»; Θα έπρεπε να βραβευτεί ο Τσίπρας ως ο «υπάλληλος» του μήνα για τους τροικανούς.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: