Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης στη Βουλή, από επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης στη Βουλή, από επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς
Αντιμέτωπη με την σφοδρή κριτική των κοινωνικών φορέων ήρθε σήμερα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Εντός της αίθουσας της Ολομέλειας ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις και μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη που εκτελεί χρέη προέδρου αναγκάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνει τα… παράπονά της προς τους εκπροσώπους των φορέων.
Kανείς από τους 47 εκπροσώπους δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τα αντίμετρα, τα οποία η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία. Μάλιστα, Υπουργοί όπως ο Δ. Παπαδημητρίου, η Ε. Αχτσίογλου, η Θ. Φωτίου άκουγαν τις επιθέσεις των φορέων δίχως να αρθρώσουν μια κουβέντα.
«Είναι απεχθής η ρύθμιση επιβολής εισφορών σε έξοδα ή σε ανύπαρκτα εισοδήματα. Διαφημίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου ως η σωτηρία του ασφαλιστικού και εντός 4 μηνών διαπιστώσατε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ρίξατε την ευθύνη των νέων μέτρων στους δανειστές.  Η εισφοροεπιδρομή του νέου συστήματος οδήγησε σε διακοπή επαγγέλματος 57 χιλ ελεύθερους επαγγελματίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα. Από ποια στοιχεία αντλείτε αισιοδοξία ότι θα πληρώσει εκείνος που δεν έχει;», τόνισε ο εκπρόσωπος των Δικηγόρων, Βασίλης Αλεξανδρής, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός σχολίασε ότι  οι πολίτες αισθάνονται πως η κυβέρνηση θέλει να τους εξαφανίσει!

«Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία», σφυροκοπούσε την κυβέρνηση  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, την ώρα που τη σκυτάλη έπαιρνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Γιάννης Κατσιαμάκας, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γρηγόρης Γερακαράκος, που είπε: «Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Έχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;», διερωτώταν ο κ. Γερακαράκος, δίχως φυσικά καμία απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα.
Πιο σκληρός απ’ όλους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Στ. Κουτσιουμπέλης, ο οποίος υπενθύμισε σε βουλευτές και Υπουργούς τα παλαιότερα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Πουλάτε τη ΔΕΗ, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια. Αυτό φωνάζατε πριν. Και τώρα τι κάνετε; Ξεπουλάτε τα πάντα. Είχατε δεσμευτεί για αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Και σήμερα θα ψηφίσετε να κατέβει στα 5.900 ευρώ με φορολογικό συντελεστή 22%. Επιβαρύνετε τα φτωχά νοικοκυριά με 880 ευρώ. Αυτό κάνετε», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ».
liberal.gr





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: