Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Δικαίωση Μητσοτάκη για τα πόθεν έσχες άνευ Μαρέβας όσο ήταν σε διάσταση

Δικαίωση Μητσοτάκη για τα πόθεν έσχες άνευ Μαρέβας όσο ήταν σε διάσταση
Δίχως αφήγημα έμεινε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΣτΕ δικαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κίνησή του να μην συμπεριλάβει στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του για την περίοδο που τελούσαν σε διάσταση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η εισήγηση του ανωτάτου δικαστικού που μετέχει στην Επιτροπή ήταν πλήρως αθωωτική για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις έντονες πιέσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούσαν διακαώς την παραπομπή του.
«Βάσει νόμου οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον/την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση», φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την κυβερνητική πλειοψηφία. Προκειμένου, πάντως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να… διαιωνίσουν τις καταγγελίες, ζήτησαν από τον ίδιο δικαστικό να εξετάσει περαιτέρω το ακριβές χρονικό διάστημα πριν και μετά τη διάσταση κατά το οποίο ο νόμος επιτρέπει τη μη συμπερίληψη του/της συζύγου στη δήλωση Πόθεν Έσχες. Σε κάθε περίπτωση, από την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι το ζήτημα θα τεθεί στο αρχείο και μιλούν για «τελειωμένη υπόθεση».
Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ανακινηθεί μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο την περίοδο 2006 - 2011 κατά την οποία η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν υπέβαλλαν κοινό Πόθεν Έσχες, ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και μεταξύ άλλων αγόρασε έναντι 1,370 εκατομμυρίου ευρώ το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, χωρίς να δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: