Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

F/A-18E του USN κατέρριψε συριακό Su-22 που βομβάρδιζε Κούρδους…

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αεροσκάφος των ΗΠΑ κατέρριψε συριακό αεροσκάφος που εκτελούσε αποστολή βομβαρδισμού θέσεων δυνάμεων Σύρων ανταρτών, μετέδωσε με έκτακτη ανάρτηση του έγκυρο στα αεροπορικά θέματα και όχι μόνο,ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Όπως ανέφερε, το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος ήταν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ένα F/A-18E του Αμερικανικού Ναυτικού από την 8η Πτέρυγα που επιχειρεί από το αεροπλανοφόρο George H. Bush (CVN77) που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Το συριακό αεροσκάφος ήταν ένα από τα εναπομείναντα Su-22 του καθεστώτος Άσαντ.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη νοτίως της πόλεως Ζαντίν, νότια της Τάμπκα, μια περιοχή που προσφάτως ανακαταλήφθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από το ISIS, των οποίων η δύναμη κατά 50% τουλάχιστον αποτελείται από Σύρους Κούρδους.
Προ της κατάρριψης, οι κουρδικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση περί τις 4:30 το απόγευμα από τις δυνάμεις του Άσαντ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αριθμού εκ των μαχητών τους. Μαχητικά αεροσκάφη κυρίως αμερικανικά προέβησαν σε επίδειξη ισχύος στην περιοχή και η παρουσίας τους μόνο ανέκοψε την επίθεση των καθεστωτικών δυνάμεων.

Δύο ώρες περίπου μετά την έναρξη της συριακής επίθεσης και μετά την εμφάνιση συμμαχικών μαχητικών, το απόγευμα στις 6:43, ένα συριακό μαχητικό Su-22 εμφανίστηκε και βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες από αμερικανικό F/A-18E Super Hornet.
Οι Αμερικανοί είχαν επικοινωνήσει με τους Ρώσους, αμέσως μετά την έναρξη της επίθεσης των Σύρων στους Κούρδους και ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της. Πάντως, εμπλοκή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών δεν υπήρξε, με τους Ρώσους να εμφανίζονται ακόμα μια φορά πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους.
Οι συμμαχικές δυνάμεις επανέλαβαν, ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στρατιωτικά με τις δυνάμεις του Άσαντ, καθώς στη χώρα βρίσκονται για το ISIS και μόνο γι’ αυτό, όπως δηλώνεται επίσημα, όμως δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση στρατιωτικής βίας για να προστατεύσουν τα μέλη της συμμαχίας που έχει δημιουργηθεί και τελεί υπό τη σκέπη δυτικών μαχητικών αεροσκαφών…
defence-point.gr


Η ανακοίνωση για την κατάρριψη του Su-22



Οι Σύροι “Τίγρεις” 40 χλμ. από Ράκα, Κούρδους και ΗΠΑ…





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: