Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η δικτατορία ενός γιαλαντζί προλεταριάτου

Η δικτατορία του προλεταριάτου ήταν μια σύλληψη του Μαρξ και αντιπροσωπεύει την κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από το προλεταριάτο το οποίο, οργανωμένο σαν πολιτικά άρχουσα τάξη, φτάνει, διαμέσου του κρατικού σοσιαλισμού στην κατάργηση όλων των τάξεων.

Αναφέρεται στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο ότι το προλεταριάτο θα επωφεληθεί από την πολιτική του κυριαρχία, αποσπώντας σιγά σιγά από την αστική τάξη όλο το κεφάλαιο συγκεντρώνοντας όλα τα μέσα παραγωγής στα χέρια του κράτους, δηλαδή στα χέρια του προλεταριάτου που έχει οργανωθεί σαν άρχουσα τάξη. Το προλεταριακό κράτος το σκέφτονται σαν μια προσωρινή πολιτική δομή που προορισμό έχει την καταστροφή των τάξεων.

Ο όρος δικτατορία, από την άλλη, με την σύγχρονη χρήση της, αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη ή ομάδας που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας. Ο όρος δικτατορία συνήθως δεν χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους δικτάτορες για να περιγράψουν την μορφή διακυβέρνησής τους. Οι δικτάτορες συνήθως αποκτούν την εξουσία μέσω πραξικοπήματος ή κατάργησης του ισχύοντος συντάγματος.

Σε δημοκρατίες όπως η Ελληνική που εντάσσεται σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πραξικοπήματα δεν έχουν τύχη.
Πως μπορεί όμως να γίνει κατάργηση του συντάγματος; Όπως αναφέρεται και στην δικτατορία του προλεταριάτου η αναρρίχηση στην εξουσία με όρους δημοκρατίας και στη συνέχεια πόλεμος στις δομές του κράτους.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται γνωστά είναι ακριβώς οι κινήσεις του γκρουπούσκουλου Τσίπρα για την κατάληψη της εξουσίας και εγκαθίδρυση της δικής τους δικτατορίας του προλεταριάτου. Πίστευα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κινήσεις που έκαναν από τη αρχή της διακυβέρνησής τους ήταν στοχευμένες. Επίθεση στα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό να τα ελέγξουν. Παραδείγματα πάρα πολλά, όπως η επίθεση στον ΔΟΛ, στο MEGA, τηλεοπτικές άδειες, Καλογρίτσας, Βαξεβάνης, Σαββίδης. Επίθεση στην δικαιοσύνη με σκοπό την απαξίωση και τελικά τον έλεγχό της. Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, για να μην αναφερθώ σε τύπους Πολάκη, επιτίθονται στην δικαιοσύνη. Προσπαθούν να την επηρεάσουν με όχημα την Θάνου κ.α. Απαξιώνουν επίσης έναν άλλο πυλώνα της δημοκρατίας όπως η αστυνομία και η δημόσια ασφάλεια. Με άνωθεν εντολή δημιουργούνται άβατα, δεν συλλαμβάνονται παραβάτες με σκοπό να επιρριφθεί ανικανότητα και εντέλει απαξίωση. Διόγκωση του δημοσίου και του κρατισμού με αντίστοιχη επίθεση στον ιδιωτικό τομέα και στην αστική τάξη είναι η κυρίαρχη ιδεολογία τους. Έχουν ήδη παραδεχθεί την καταστροφή της αστικής μεσαίας τάξης ως επιλογή τους στην περίοδο της διακυβέρνησής τους. Απαξίωση του πολιτικού συστήματος με ύβρεις 
Ιδεοληπτικοί άεργοι αριστεριστές με εξασφαλισμένη ζωή βέβαια. 

Το προλεταριάτο όμως είναι ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο εργάτης. Κάτι έχουν καταλάβει λάθος στην ιδεολογία τους η ομάδα Τσίπρα.

Με ποιο προλεταριάτο όμως να κάνει την επανάσταση ο Τσίπρας. Με τον Καρανίκα, τον κυρ Αλέκο και τον φραπέ του, τον Σταθάκη με τα ξεχασμένα εκατομμύρια, τον Κατρούγκαλο με τις νόμιμες προμήθειες, ή τον Πολάκη με τις καταδίκες και τα κουμπούρια;

Ένα γιαλαντζί προλεταριάτο που στόχο του έχει να καταστρέψει την Ελλάδα στο όνομα μια εφηβικής ονείρωξης.
*Ο Ιωάννης Κούτρας είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: