Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ζόφος στα υπόγεια του πρωθυπουργού

Μπάμπης Παπαδημητρίου
Λέμε πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Τι συμβαίνει, όμως, όταν το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο με ρυθμούς που είναι αδύνατον να παρακολουθήσει ο πολίτης μέσα στην καθημερινότητά του; Πώς μπορεί κανείς να είναι προετοιμασμένος, κάθε πρωινό, για το νέο ψέμα της ημέρας και, συχνά, τα περισσότερα του ενός ψέματα;

Ημουν έτοιμος να καταγράψω κάπως πιο συστηματικά τις ανησυχίες που σιγά σιγά έρχονται στο προσκήνιο των συζητήσεων που κάνουμε όσοι νοιαζόμαστε για την επιτυχημένη έξοδο του κράτους στις ανοικτές αγορές και την παράλληλη έξοδο των επιχειρήσεων στον μεταμνημονιακό ορίζοντα. Οταν «έσκασε» μύτη ο βόρβορος των στημένων δήθεν «πληροφοριών», προφανώς εις βάρος μιας προσωπικότητας που πάντοτε πορεύεται με το θάρρος της γνώμης της. Μόλις πρόσφατα, η κ. Μιράντα Ξαφά, τακτική αρθρογράφος της «Κ», σε δημόσια παρουσίαση του βιβλίου της («Δημόσιο Χρέος», εκδ. Παπαδόπουλος) είχε με σαφήνεια εξηγήσει τις εκτιμήσεις της για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα στην τελική ευθεία του τρίτου μνημονίου. Αλλά και σε άλλες συναντήσεις, πιο διακριτικές, είχα την ευκαιρία να ακούσω την κ. Ξαφά να υπογραμμίζει ότι ο χρόνος που χάθηκε μεταξύ 2015 και σήμερα, αλλά και η έλλειψη πίστης της παρούσας κυβέρνησης σε συνδυασμό με τη βιασύνη των Ευρωπαίων να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα με την Ελλάδα, αποτελούν έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό.

Η κ. Ξαφά δεν είναι η μόνη που θέτει παρόμοια ερωτήματα. Εχει μάλιστα την ελευθερία να το κάνει
χωρίς άλλους περιορισμούς, ως στέλεχος της «Δράσης». Πού να φανταστεί ότι η γνώμη βρίσκεται σε διωγμό από τους σταλινικούς που κυκλοφορούν μεταξύ Κολοκοτρώνη και Μαξίμου. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν έχασε χρόνο: «Χρέωσε» την κ. Ξαφά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα σε διατεταγμένη μυστική υπηρεσία. «Μωραίνει Κύριος...», πλην όμως, οι ολιγάρχες του πρωθυπουργικού υπογείου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ενώ η κ. Ξαφά υπήρξε διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του αείμνηστου πρωθυπουργού Μητσοτάκη, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα (1990-93) δεν έχει καμία άλλη σχέση με το κόμμα της Ν.Δ, πλην των σοβαρότατων διαφωνιών της.

Τι γνωρίζουν οι επίδοξοι οπαδοί του Μπέρια και κατασκευάζουν κατηγορίες για αντεθνικές δραστηριότητες όσων έχουν το θάρρος και τη δυνατότητα να λένε τα πράγματα με το όνομά τους; Αντιλαμβάνονται, με το ένστικτο και όχι με τη νόηση, ότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και δεν ταιριάζουν με την προπαγάνδα και το παραμύθι που διαλαλούν. Τελικώς, οι άνθρωποι του Αλέξη ενοχλούνται αφάνταστα από το φιλελεύθερο περιεχόμενο της περίφημης ρήσης του Ρήγα: «Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».



Τρεις μεγάλες παρανοήσεις για την κρίση

 Της Μιράντας Ξαφά στο Capital.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: