Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κυρ. Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Μάνδρα: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη


 Κυρ. Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Μάνδρα: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Δυτική Αττική άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Λάρισα.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη», με το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός για 10 λεπτά και να μην μπαίνει στη Μάνδρα, αλλά να έρχεται μόνο επικοινωνιακά. Υπογράμμισε παράλληλα ότι ανακύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και πρέπει. Διερωτήθηκε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης «γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών, γιατί «η Περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα. Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;»
Ο πρωθυπουργός ήταν απών από όλες τις καταστροφές και πυρκαγιά και από την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τα συλληπτήρια του για τους νεκρούς που άφησε πίσω η θεομηνία και διατύπωσε την αμέριστη στήριξή του  στους ανθρώπους που επλήγησαν από τη μεγάλη φυσική καταστροφή.
"Δεν είμαστε αυτοί που με αφορμή  μια μεγάλη εθνική τραγωδία θα κατηγορήσουμε αβίαστα κυβερνώντες , αλλά όσο περνά ο χρόνος ανακύπτουν μια σειρά ερωτήματα και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και επιχειρησιακές" τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
"Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια αντιμετώπισης πλημμυρών, γιατί η περιφέρεια  Αττικής  δε δρομολόγησε μια σειρά από έργα  σημαντικά, όταν ήταν εγγεγραμμένοι οι πόροι και υπήρχαν οι μελέτες;" αναρωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύστησε  επιτροπή από ειδικούς για τη διαμόρφωση προτάσεων. "Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, και με συναρμόδιους επιτρόπους για να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας" είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν. 

Επιτομή εξευτελισμού η εισβολή του Ρουβίκωνα
Ειδική αναφορά έκανε στην εισβολή του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στο υπουργείο Αμυνας.
"Πρόκειται για την Επιτομή  εξευτελισμού αυτής της κυβέρνησης. Μπήκαν βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι κανείς δεν τους ρώτησε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο με εκλεκτικές συγγένειες με κυβέρνηση . Προβαίνει  σε άσκηση δημόσιας βίας και εκθειάζει τρομοκράτες ως επαναστάτες, την επόμενη μέρα αυτά τελειώνουν και θέτουν σε κίνδυνο ζωές" σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης , που αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια.
"Χθες είχαμε ένα ανατριχιαστικό συμβάν με μία γυναίκα  που χτυπήθηκε από φωτοβολία που είχε ως σκοπό να τραυματίσει; Να σκοτώσει; Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα κλείνει τα μάτια; Εμείς δε θα το κάνουμε. Κάποιοι δένουν τα χέρια  στην αστυνομία, εμείς θα εξασφαλίσουμε στους πολίτες την ασφάλειά τους" επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης. 
Την ανάγκη  να αλλάξει ο χαρακτήρας του  πρωτογενούς τομέα και από επιδοτήσεις να πάμε σε προϊόντα που θα βρουν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης .
"Θυμάμαι τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στους αγρότες εδώ στη Λάρισα σε ένα προεκλογικό κρεσέντο υποσχέσεων, τίποτε από αυτά δεν έγινε πράξη και οι αγρότες που υποφέρουν και αυτοί από υπερφορολόγηση και μπορούν να συγκρίνουν τα όσα κάναμε εμείς με τα όσα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
"θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουμε πως να το κάνουμε. Θα μειώσουμε το ΕΝΦΙΑ 30% και φόρο στις επιχειρήσεις, θα προχωρήσουμε στη μείωση του εισαγωγικού  φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9% για όλα τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ μέσα στην 4ετία, αλλά επειδή έχουμε και ψηφισμένο αφορολόγητο να κατέβει κάτω από 6.000 ευρώ, εμεις προτείνουμε μείωση φορολόγησης αγροτικών συλλογικών οργανώσεων από 13% σε 10%" επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, που τόνισε ότι τα προσυνέδρια της ΝΔ μαζί με το συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο αποτελούν ουσιαστικά την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: