Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φάκελος Μεταναστευτικό: Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Ήδη πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, είχαμε αποκαλύψει από την “Ομάδα Αλήθειας” μια συνέντευξη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην οποία φανέρωνε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική. Το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο:
Ανοιχτά Σύνορα.



Αυτό που ακολούθησε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου δεν το περίμενε κανείς, ούτε καν εμείς οι ίδιοι που είχαμε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου:
Στις 3-3-2015 εστάλη από το Αρχηγείο της Αστυνομίας σε έναν ευρύτατο πίνακα αποδεκτών, και με κοινοποίηση στο γραφείο του τότε αν. υπουργού Γ. Πανούση, έγγραφο με τίτλο 
«Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».
Ο εντολές αυτού του εγγράφου ήταν σαφείς: Οι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα δεν θα συλλαμβάνονται αλλά θα τους δίδεται χαρτί παραμονής 1 μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε θέλουν θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών.
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, θα έπρεπε να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης σε όλη τη επικράτεια και οι αλλοδαποί να αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια (εκτός αν βαρύνονταν με ποινικά αδικήματα).
Το βίντεο με την είδηση:


Το θέμα είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις με τον κ. Πανούση να ανακαλεί τη διαταγή, παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη τύπου και ζητώντας παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών. Από το Μαξίμου μάλιστα αρχικά διέψευδαν την ύπαρξη του εγγράφου!

Λίγο καιρό μετά αποκαλύφθηκε ότι σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου είχε δώσει την εντολή προώθησης της επίμαχης διαταγής.



Όλο εκείνο το διάστημα τα κέντρα κράτησης άνοιγαν και έκλειναν, με τους μετανάστες να αφήνονται στην Ομόνοια. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι το μήνυμα είχε ήδη δοθεί σε αυτούς που (δεν) έπρεπε, δηλαδή στους δουλεμπόρους. Η Ελλάδα έχει ανοιχτά σύνορα και είναι η ευκολότερη πύλη εισόδου στην ΕΕ.



Και επειδή όλα τα τραγικά έχουν την κωμική τους πλευρά, αυτό είναι το περίφημο βίντεο της Τασίας με τους δημάρχους, στο οποίο η υπουργός είπε ότι οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται και οι δήμαρχοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.



Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους είχαν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται, κάτι που σταδιακά οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, με τις πιέσεις για εκ νέου άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αυστηρές περιπολίες και δημιουργία hot spots σε πολλά από τα νησιά μας.

Αυτή είναι η περίφημη δήλωση – απειλή του Πάνου Καμμένου ότι θα γεμίσει την Ευρώπη τζιχαντιστές.



Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Ευρώπη τα σύνορά της;

Ο διάδοχος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Γ. Μουζάλας διαβεβαίωνε μέχρι πριν λίγο καιρό ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι καθώς η Ελλάδα τηρεί της υποχρεώσεις της.

Όπως γνωρίζουμε βέβαια, από την πλευρά των Ευρωπαίων υπάρχει τεράστιος εκνευρισμός για τη διαχείριση του θέματος από την ελληνική πλευρά όλο αυτό το διάστημα.

Στη συνέντευξή του στον Ενικό στις 8/2 ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε ότι μπορεί στην επόμενη σύνοδο τα σύνορα να σφραγιστούν. Εκτίμησε πως σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο, όπως είπε, επειδή θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές.

Το απόσπασμα από την παραδοχή του Μουζάλα:



Από την πλευρά του ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, επέρριψε την ευθύνη για την όλη κατάσταση στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας ότι ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί του στις συσκέψεις, αλλά επικρατούσαν οι δικές της θέσεις.



Εμείς αντί επιλόγου παραθέτουμε τα στοιχεία των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα μαζί με μία υποσημείωση. Ο πόλεμος στη Συρία έχει ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια. Ακόμα και αν εν μέρει δεχτούμε το επιχείρημα της κλιμάκωσής του το τελευταίο διάστημα, κάτι που οδήγησε σε αυξημένες ροές, η αλήθεια είναι ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Τασίας έδωσε το έναυσμα. Η Ελλάδα έγινε η πιο εύκολη πύλη εισόδου στην ΕΕ και ο παράδεισος των δουλεμπόρων. Μια χώρα με ανοιχτά σύνορα.
Μόνο τον Ιούλιο έφτασαν στα Δωδεκάνησα 50,000 άνθρωποι όταν για όλο το 2014 είχαμε 43,500 αφίξεις. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 η αύξηση των μεταναστευτικών ροών είναι κατά 750% μεγαλύτερη σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014. Στην Κω οι αφίξεις που καταγράφηκαν μέχρι τα μέσα Αυγούστου ήταν 500 άνθρωποι την ημέρα.
omadaalithias.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: